HTML

Ockham borotvája...

Hogy' kerül a zebra egy orvoslással, egészségüggyel foglalkozó blog címébe? Úgy, hogy ez szerepel abban a gyakori hasonlatban, amivel az orvosoknak "Ockham (Occam) borotvájának" tételét tanítják.

Írj nekünk

Veled - vagy ismerősöddel - is történt olyasmi, ami erre az oldalra kívánkozik? Írd meg nekünk (nevek nélkül), hogy közzétehessük!

megis.zebra@gmail.com

Friss topikok

  • automentesnap: az eredeti cikknél azt mondja az egyik kommentelő: 2009.04.12 12:55:07 misterx "Az égési sebek a... (2009.06.10. 00:22) Ez aztán a durva "Zebra"
  • meggyespite: Persze azért az is eszembe jutott, hogy most ez nagyon egyértelműnek tűnik, de ha súlyos beteg le... (2009.05.16. 18:19) Szigorúbb szabályozást a természetgyógyászoknál!
  • meggyespite: Igen vannak, de nagy átlagban tényleg felesleges minden fejfájós betegnek koponya CT-t csinálni. P... (2009.04.13. 16:18) Ockham borotvája

Szigorúbb szabályozást a természetgyógyászoknál!

2009.05.16. 17:39 ansible

Ezt olvasom az egyik "egészségügyi kommunikációs és információs rendszer" rákos betegek által látogatott fórumán:

Teljesen jól vagyok!4-en mondták egymástól függettlenül hogy dagi mentes vagyok! Nem orvosok hanem természetgyógyászok, hiszek nekik!

Ilyenkor olyan düh fog el, hogy fel tudnék robbanni!

Mi ez? Játék emberek életével? Odamegyek valakihez aki rámnéz, vagy valamilyen humbug készüléket rámkapcsol, utána közli, hogy nincs rosszindulatú daganatom?

Ez egyszerűen felháborító!

Nagyon közeli rokonom orvos-természetgyógyász. Tudom, hogy mi mindennek kell megfelelni, ahhoz, hogy egy orvos-természetgyógyász ÁNTSZ engedélyt kapjon! Tudom azt is, hogy, akiről beszélek soha nem nyilatkozna "rák témá"-ban.

Mit lehetne csinálni az ilyen "gyógyítókkal", mikor a természetgyógyászok 90%-a ÁNTSZ engedély nélkül dolgozik?

Nem azt mondom, hogy az ÁNTSZ szuper szervezet, mert egyáltalán nem az. De miért ilyen vacak minden Abszurdisztánban, hogy a neten, újságokban, igazából tetszés szerint bárhol, hirdethetik magukat olyanok, akik a rák gyógyítását ígérik hirdetésükben? Hogy lehet az, hogy egy fórumon az ilyen káros - megkockáztatom: életveszélyes - baromságokat nem moderálják ki?

Ez nem demokrácia, ez anarchia! Demokráciában biztos lehetnék benne, hogy az, akinek a szolgáltatását igénybe veszem, szolgáltatási díját kifizetem, rendelkezik engedéllyel az adott szolgáltatásra, de legalább tagja, valami olyan szakmai szervezetnek, amelyiknél kifogást emelhetek, és tudnám, hogy a szervezet kényes annyira a hírnevére, hogy megtegye a megfelelő lépéseket.

Magyarisztánban egyértelmű az elv: aki hülye, haljon meg! (de télleg!)

2 komment

Címkék: rák természetgyógyászat daganat ántsz

A bejegyzés trackback címe:

https://megis-zebra.blog.hu/api/trackback/id/tr831125337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

meggyespite 2009.05.16. 18:06:43

Hát elég szomorú, hogy mások kiszolgáltatott helyzetét kihasználják bizonyos emberek. Természetgyógyász csak az lehet, aki levizsgázik egy egészségügyi és egy természetgyógyászati alapmodulnak nevezett tárgyból. Bár biztos senki nem kéri el az önjelölt természetgyógyásuoktól az igazolást, h képzettek- e. Ez bizalmi dolog. Ha az ún. természetgyógyász pl. látó, vagy ilyesmi, akkor az már gyanús, mert itthon ez nem hivatalos természetgyógyászati ág.Én is szigorítanám.

meggyespite 2009.05.16. 18:19:04

Persze azért az is eszembe jutott, hogy most ez nagyon egyértelműnek tűnik, de ha súlyos beteg lennék, akkor nem fordulnék-e én is valami más irányba. Csak remélem, h akkor is lenne annyi realitásérzékem, hogy csak kiegészítsem a normál orvosi kezelést ilyen alternatív módszerekkel. Nyilván jobb azt hsllani, hogy már sehol semmi gond, mint befeküdni egy CT/MRI gépbe és várni, hogy a a leletek megjöjjenek.
süti beállítások módosítása